Afscheid van Annico

Helaas hebben we vandaag (donderdag 26-5) afscheid moeten nemen van een hele bijzondere pony. Onze topper Annico kreeg twee maanden geleden opnieuw  last van een oude beenblessure. Ondanks rust en medicatie werd dit niet beter. We hadden gehoopt haar nog een mooie zomer op de wei te gunnen, maar door het ontlasten van haar achterbeen, kreeg ze ook last van haar voorbeentjes.

In goed overleg met de dienenarts hebben we moeten besluiten haar verder lijden te besparen.

Annico is 30 jaar oud geworden en heeft 21 jaar op Equito gewoond. Bijna alle ruiters van Equito hebben wel eens op haar gereden. Annico was op latere leeftijd jarenlang onze ‘voorop’ pony bij de beginnerlessen. Ze wist precies hoe alles moest en kende zelfs de manegefiguren (bijna) uit haar hoofd.

Annico was  een prachtige New Forest pony, die was vernoemd naar haar vader, de beroemde New Forest hengst Annydale’s Nico. Ze kwam op Equito toen ze 9 jaar was, samen met haar vriendinnetje Simba. In het begin was ze best een probleempony: ze was heel snel en vond het in galop leuk om lekker hard te gaan en vrolijk te bokken. Ook wilde ze de baas spelen over alle andere pony’s. Ze had dus absoluut geen zin om in het rijtje te blijven. Gelukkig vond ze voorop lopen wel heel leuk. Ze was dan zo slim, dat ze de aanwijzingen van de instructeurs soms beter begreep dan de ruiters zelf!

In haar jonge jaren kon ze prachtig dressuur lopen en heel goed, hoog en snel springen. Ze mocht van ons al eerder met pensioen, maar daar vond ze niets aan. Dan stond ze tegen de staldeur te trappen met haar voorbeen om te vragen of ze alsjeblieft toch mee mocht doen. Vandaar dat ze tot voor kort nog af en  toe een rondje meeliep in de beginnerslessen.

Ze stond graag buiten met haar vriendje Darwin. Af en toe was ze ondeugend en liet ze zien dat ze nog steeds de baas was. Ze kon Darwin dan heel goed freestylen door de hele paddock heen!

We zullen Annico missen, maar vooral ook alle mooie herinneringen met haar blijven koesteren. Heb je zelf een mooie herinnering aan deze bijzondere pony? Maak er een verhaaltje of een tekening van (of stuur ons een mooie foto van jou met haar samen). Dan maken we er een mooie collage van die iedereen op de Open Dag op 2 juni kan komen bewonderen.