Ukkie is de beste Golden Oldie van Nederland!

Heel goed nieuws: Vrijdag 14 juli is bekend geworden dat Ukkie de Golden Oldie competitie heeft gewonnen.

Ze stond al bovenaan in de halve finale. Maar ook bij de vakjury is ze overall eerste geworden!

Ze is dus DE gouden ouwe Pony van Nederland!

Ze heeft laten zien dat ook een oudere pony, die niet meer intensief bereden kan worden, toch voor heel veel kinderen een goede leermeester kan zijn. Een manege is voor kinderen de eerste plek waar ze in aanraking komen met paarden en pony’s. Hier leggen ze de basis voor een prachtig leven met paarden met goed horsemanship. Een eigenwijze, slimme, ondeugende, lieve pony als Ukkie is hierbij onmisbaar. Maneges, zoals Equito, zetten zich in voor welzijn voor paarden én voor mensen. Ook aangepast management voor oudere pony’s hoort daarbij. Superleuk dat Ukkie hier een boegbeeld voor mag zijn!

We willen alle Young Leaders van de woensdag  bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Ze hebben samen met Iris en Naomi heel veel geleerd over de verzorging van (oudere) pony’s en twee prachtige filmpjes gemaakt. Daarnaast hebben ze heel veel stemmen voor haar verzameld.

We zijn supertrots op hen allemaal en natuurlijk op onze Ukkepuk.

We danken Mycompass.horse voor het organiseren van deze leuke verkiezing  en de sponsoren  Stoeterij Blackhorses en  Passive Physio® voor de prachtige prijzen die Ukkie heeft gewonnen! We gaan nadenken hoe we hier een goede bestemming aan kunnen geven waar zowel Ukkie als de Young Leaders blij van worden..

Vandaag vierde Ukkie een klein feestje met taart en met de Young Leaders en ruiters van de zaterdag. Aria had een heerlijke eigen taart voor Ukkie gemaakt en Rens een prachtige hartje met foto’s.

Wil je weten waarom Ukkie gewonnen heeft? Lees dan hier het juryverslag

https://mycompass.horse/home/nl-nl/market/media/item/1733/30-jarige-ukkie-wint-de-titel-golden-oldie-en-de-hoofdprijs-van-1000 We willen iedereen bedanken die op Ukkie gestemd heeft. Voor iedereen die Ukkie nog nooit ontmoet heeft:  zaterdag 23 september organiseren we een Open Manege Dag. Ukkie zal dan ook haar kunsten laten zien.