Bixie & Friends

Op Equito doen we er alles aan om kinderen op een leuke en goede manier te leren ponyrijden. Kwaliteit, veiligheid en welzijn (voor ruiter én pony) staan bij ons voorop. Samen met de branche-organisatie FNRS en de Paardensportbond KNHS kijken we continu hoe leren paardrijden leuker én beter kan. We zijn daarom zeer vereerd dat de KNHS ons gevraagd heeft om mee te doen met de Pilot Bixie-&-Friends. Een nieuwe ruiteropleiding voor ruiters tot 12 jaar.

We merken dat de coronatijd veel van iedereen vraagt. Ook veel kinderen zijn momenteel onzekerder, eerder afgeleid en hebben meer behoefte aan persoonlijke aandacht en begeleiding. Juist daarom hebben we besloten om al vanaf januari met deze pilot van start te gaan met alle beginnerslessen van Equito. De pilot loopt tot de zomervakantie. Daarna zullen we de opzet met instructeurs, ruiters en ouders gaan evalueren.

Opzet Bixie & Friends ruiteropleiding:

 • Meer afwisseling in de lessen.
 • Leeftijdsgerichte opleiding, waarbij kinderen spelenderwijs leren hoe je goed ponyrijdt en goed met pony’s omgaat.
 • Duidelijke doelen en beloningsmomenten met het Bixie&friends-boekje en – ruiterpaspoort.
 • Aandacht voor fysieke vaardigheden van de ruiter: balans, coördinatie, core-stability, souplesse, ritmegevoel.
 • Aandacht voor mentale vaardigheden van de ruiter: focus, begrijpen ponytaal en ruiterhulpen, positief leiding geven aan je pony, doorzettingsvermogen, samenwerken (met pony’s en ruiters uit jouw les).
 • Aandacht voor verschillende disciplines zoals dressuur, voltige, western & horsemanship, springen, spelletjes, Centered Riding en behendigheid.
 • Ruimte voor praktijk afgewisseld met praktische theorie.
 • Kinderen en ouders worden meer betrokken bij het welzijn van en de veilige omgang met de pony’s.

Download hier de pdf van Bixie & Friends

naar boven ^

Ponyvriendjescursus voor beginnende ruiters

Startende ruiters beginnen bij Ponymanege Equito met de cursus Ponyvriendjes: Je maakt kennis met de pony’s en leert meer over ponygedrag. Je gaat voltigeren en leert de basis van het ponyrijden. Na afronding van de cursus kan je doorstromen naar de wekelijkse lessen.

De cursus ponyvriendjes bestaat uit vijf lessen van twee uur, met elke keer een ander thema. Je krijgt het boekje “Mijn eerste paardrijles“ en je maakt jouw eigen ponyvriendjesmap.

Tijdens de eerste les maak je kennis met de pony’s en de manege. Bij de rondleiding mag je vader of moeder nog gezellig even meelopen. Daarna ga je lekker zelf aan de slag. Je mag de pony’s aaien en leert hoe je ze goed poetst. Daarna ga je ‘voltigeren’. Hierbij doe je allerlei kunstjes op de rug van een pony. Zo oefen je jouw balans en wen je aan de beweging van de pony.

Bij Les 2 leer je van alles over ponygedrag en de ‘ponytaal’. Je gaat samenwerken met de pony tijdens het ‘grondwerk’. Hierbij wandel je met de pony door een parcours, waarbij jullie bijvoorbeeld samen slalommen en over een zeiltje lopen. Daarna is het tijd voor jouw tweede voltigeles.

Bij Les 3 leer je hoe jezelf en je pony klaar maakt om te gaan rijden. Je gaat opzadelen en het hoofdstel indoen. Je leert hoe je opstijgt en de beugels op maat maakt en je gaat lekker rijden!

Bij les 4 leer je de pony’s beter kennen: welke kleur zijn ze? Wat zijn aftekeningen? Daarna mag je rijden. Je leert ‘lichtrijden’ in draf en we oefenen manegefiguurtjes als ‘grote volte’, ‘van hand veranderen’ en ‘gebroken lijn’.

De laatste les vragen we jouw vader of moeder om ook mee te doen. Jullie gaan samen spelletjes doen om meer te leren over pony’s en ponyrijden. Daarna ga je lekker rijden en kan je laten zien wat je al geleerd hebt. Misschien mag je zelf al even in galop of ga je voetballen samen met de pony!

Praktische info Ponyvriendjescursus

 • De cursus is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
 • De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur.
 • Per cursus doen maximaal zes kinderen mee, zodat iedereen veel aandacht krijgt.
 • Deze cursus wordt meerdere keren per jaar en op verschillende dagen en tijden gegeven, zodat er voor iedereen een mogelijkheid is om mee te doen.
 • Als je op de wachtlijst staat, ontvang je per email uitnodigingen voor de cursus ponyvriendjes.
 • De cursus kost € 180,-. Dit is inclusief lesboekje, lesmap en lenen van paardrijlaarzen en cap (indien gewenst).
 • We nodigen de ouders uit om aanwezig te zijn bij de rondleiding aan het begin van les 1. Bij de laatste les vragen we een ouder om hierbij aanwezig te zijn. Bij de jongere kinderen zullen de ouders soms thuis een beetje moeten helpen met het lezen en maken van de Ponyvriendjesmap
 • Na afronding van de cursus kunnen de kinderen doorstromen naar de wekelijkse ponyrijlessen van 1 uur.

Op Equito streven we ernaar onze ruiters een veelzijdige ruiteropleiding te bieden. Naast de gewone lessen organiseren we diverse activiteiten. Dressuur, springen, voltige, natural horsemanship, Young leaders program, buitenrijden, ruiterbewijs halen, F-proefjes rijden en nog veel meer. We moedigen de kinderen aan om te helpen bij het verzorgen voor de pony’s, zodat we samen met onze ruiters voor het welzijn van onze pony’s zorgen. Heb je nog vragen, neem even contact op met de manege.

naar boven ^

Prijzen

Tarieven (per 1-1-2023)
Kwartaalabonnement junioren en studenten € 315,25 (€ 24,25 per les)
Kwartaalabonnement senioren vanaf 18 jaar € 354,25 (€ 27,25 per les)

Cursus ponyvriendjes (5 lessen van 2 uur) € 180,-

Losse les junioren met abonnement € 27,50
Losse les senioren met abonnement € 32,50

Privéles (½ uur) € 42,50 (naast abonnement € 40,00)
Privéles (1 uur) € 80,00 (naast abonnement € 75,00)
Proefles (poetsles, ½ uur privéles en startersboekje) € 40,00

Young Leaders Ponyclub € 130,-/kwartaal

Inhaallessen zijn bij ons helaas niet mogelijk. 

Omdat we graag goed les willen geven, rijd je bij ons in kleine groepen (maximaal 8 ruiters). Onze beginnerslessen zitten momenteel vol, waardoor er helaas een wachtlijst is voor beginners. Door onze tweede overdekte rijhal hebben we wel ruimte voor ruiters met meer ervaring. Informeer naar de mogelijkheden of kom een keertje kijken!

naar boven ^

Over Equito

Wil je echt alles van paarden en pony’s weten? Kom dan eens kijken bij manege Equito. We hebben lieve pony’s en je rijdt bij ons in kleine groepjes. Zo leer je bij ons goed rijden. Maar als je wilt, kun je ook alles leren over het verzorgen van paarden en pony’s. Voor beginnende ruiters organiseren we regelmatig de cursus “Ponyvriendjes”  Onze beginners krijgen les volgens de Bixie & Friends methode. Een nieuwe rijopleiding van de KNHS en FNRS voor ruiters tot en met twaalf jaar. Ook doen we mee aan het Young Leaders Program van de KNHS, waarbij kinderen op speelse manier niet alleen meer leren over pony’s, ponygedrag en de verzorging, maar ook vaardigheden oefenen als samenwerken, presenteren en verantwoordelijkheid nemen. En natuurlijk organiseren we naast de gewone lessen ook ponyspelletjes, springlessen, wedstrijden en buitenritten. Nieuwsgierig? Kom langs en maak kennis met onze pony’s, zoals Sammy, Ukkie en Annico.

Ponymanege Equito ligt aan de Kalfjeslaan vlakbij de Amstel en het Amstelpark en aan de rand van recreatiegebied de Middelpolder. Bedrijfsleiders zijn gediplomeerd instructeurs Axel Groenveld en Maaike van Rijn. We zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen en jongeren.

Omdat we graag goed les willen geven, rijd je bij ons in kleine groepen (maximaal 8 ruiters). Onze beginnerslessen zitten momenteel vol, waardoor er helaas een wachtlijst is voor beginners. We geven les aan kinderen vanaf zeven jaar. Vanaf zes jaar kunnen kinderen worden aangemeld voor de wachtlijst. We raden je aan om eerst even een bezoekje te brengen aan de manege, voordat je je kind op de wachtlijst zet. Dan kun je kijken of de manege bij jou en je kind past. Zijn jullie dan nog steeds enthousiast? Stuur dan een mailtje naar info@equito.nl met contactgegevens, naam en geboortedatum kind en eventuele rijervaring.

Dankzij onze overdekte rijhal hebben we wel ruimte voor ruiters met wat meer ervaring. Informeer naar de mogelijkheden of kom een keertje kijken!

Voor het laatste nieuws over Equito klik hier, of kijk op onze facebook-pagina, Instagram of op ons YouTube kanaal.

naar boven ^

Medewerkers

Gelukkig hoeven Maaike en Axel niet alles alleen te doen. Dit zijn de medewerkers van Equito: 

Kuni_op_Dirk

Hallo allemaal, mijn naam is Kuni van der Werf. Vanaf mijn tiende rijd ik pony bij Equito. Ik was al snel iedere dag op Equito te vinden als hulptroep. Ik heb veel verschillende bijrijpaarden gehad zoals Dirk en Tienès. Nu rijd ik veel op Wacker. Ik rij hem ik sinds hij 3,5 jaar oud is, we zijn een super leuk duo samen en met hem rijd ik ook wel wedstrijden! Verder heb ik ervaring met voltige, dressuur, springen, SGW, western en buitenritten. Mijn passie is het lesgeven aan kinderen, ik vind het super leuk om met de kinderen en pony’s aan de slag te gaan, zodat de ruiters verder komen. Houding en zit vind ik heel belangrijk tijdens het rijden. Op verzoek geef ik ook privéles op Equito. Tot snel op de manege, groetjes Kuni.

Kuni heeft in Deurne de opleiding tot allround sportinstructeur gevolgd en kan mensen begeleiden tot op Z-niveau. Ook is ze BHV-er en instructeur Fit&Veilig en behaalde ze de applicatie westerninstructeur. Doordat Kuni hier al ruim tien jaar dagelijks komt, kent ze alle pony’s van Equito heel goed. Kuni liep stage bij de beroemde Dressuurstal van Baalen en bij top-eventingruiter Jan van Beek. Toch vindt ze het lesgeven aan kinderen en pony’s het leukste wat er is!

Hoi allemaal! Ik ben Myrthe de Wit. Ik ben instructrice en geef les op vrijdag. Soms val ik ook in op andere dagen. Ik kom al op Equito sinds de manege begon. Eerst kwam ik, net als jullie, om te rijden, de pony’s te poetsen en om allerlei andere klusjes te doen. En nu geef ik hier les en dat vind ik ontzettend leuk om te doen! Mijn lievelingspony’s zijn Annico, Natascha en Nick. Natascha was de eerste manegepony van Equito en is nu mijn eigen pony. Ze is al best wel oud (36 jaar!), dus rijden we niet meer op haar. Maar wandelen en poetsen vindt ze ook heel erg leuk! Je ziet haar bij mij op de foto staan. Nick is het paard van mij en mijn moeder. Met hem rij ik ook dressuurwedstrijden. Maar hij houdt ook heel erg van springen, buitenrijden en knuffelen! Ik hoop dat jullie net zo veel zin in de lessen hebben als ik! Tot snel op de manege, groetjes Myrthe!

Myrthe rijdt inmiddels met Nick Z-dressuur (dat is veel hoger dan F15!). Ze heeft de opleiding FNRS-manege-instructeur succesvol afgerond. Ze heeft samen met Maaike de cursus Ponyvriendjes samengesteld. Ook heeft ze heel veel shows en optredens op onze Open dagen bedacht en uitgevoerd. Naast haar werk bij Equito studeert Myrthe culturele antropologie aan de UvA.

Hallo, ik ben Naomi Heidinga. Ik werk op Equito als instructeur en stalmedewerker. Toen ik elf was begon ik met paardrijden, niet bij Equito, maar aan de andere kant van Nederland. Elk vrij moment waren mijn tweelingzus en ik daar te vinden. Na mijn studie kwam ik op Equito terecht, eerst als  vrijwilliger, nu als medewerker op woensdag. Naast mijn werk als freelance journalist en fotograaf vind ik een dag tussen de pony’s en kinderen echt heerlijk. Sammy is mijn lievelingspony, maar eigenlijk vind ik alle pony’s leuk. Omdat ze allemaal toch stiekem een beetje anders zijn.

Naomi heeft de opleiding tot allround manege-instructeur gevolgd. Ook is ze afgestudeerd als sociaal psycholoog. Naast haar baan bij de manege, heeft ze haar eigen bureau “Naomi tekst en fotografie”, waarbij ze teksten schrijft en foto’s maakt voor verschillende opdrachtgevers. Ze maakt ook vaak foto’s van onze pony’s. Die kun je bijvoorbeeld vinden op de website!

Hoi, ik ben Anou Geleijnse. Ik rij en voltigeer al jaren op Equito. Mijn grote favorieten om te rijden zijn Epke en Tienès. Naast paardrijden doe ik ook graag voltige en geef ik voltigeles. Voltige is een soort turnen op het paard, waarbij kracht, lenigheid en samenwerking centraal staat. Ik heb de opleiding voltige-instructeur bij de KNHS afgerond. Daarnaast zit ik in de wedstrijdcommissie van Equito en help ik soms op stal als dat nodig is. En dat alles combineer ik met mijn studie Biomedische wetenschappen…. Heb je een vraag over voltige? Of wil je graag meedoen in een van de voltige wedstrijdteams van Equito? Vraag het gerust aan mij!

Hoi allemaal, ik ben Meike Schoones. Ik rij al ruim negen jaar op Equito, en ben  assistent coach bij de Young Leaders. Ik heb voor de zomer mijn (middelbare school) diploma gehaald en op dit moment heb ik een tussenjaar. Ik wil me meer met paarden en paardrijden bezig houden (dat is er vorig jaar niet heel erg van gekomen met al die examens). Daarnaast zit ik net als Anou en Lune in de wedstrijdcommissie. Heb je vragen over het meedoen aan wedstrijden? Aarzel niet en vraag het aan één van ons!

Hoi! Ik ben Marieke van de Loo. Ik werkte bij Equito als instructrice en stalmedewerker, maar inmiddels woon en werk ik in Haarlem als fysiotherapeut. Toch kom ik nog regelmatig op Equito helpen. Zo organiseer ik elk jaar een carrouselcursus en geef ik soms menles met Nozem. Ook val ik wel eens in op de manege. Ik ben gediplomeerd instructeur en BHV-er.

Hoi, Ik ben Iris. Ik ben 25 jaar en werk nu al een tijdje op Equito. Ik ben al mijn hele leven gek op dieren, maar mijn liefde voor paarden begon toen ik 11 was en is niet meer overgegaan. Ik rijd nu al 14 jaar paard en na de opleidingen kinderopvang en paardenhouderij wil ik dan ook graag met paarden en kinderen blijven werken. Ik volg momenteel de instructeursopleiding. Mijn grote liefde is mijn eigen paard Twix. 

iris

Hoi, Ik ben Emily de Bock. Ik werk elke dinsdagmiddag op Equito om te helpen in de stallen. Zelf rij ik op woensdagavond bij de ‘ver-gevorderden’ en ik ben gek op springen. Ik doe ook mee aan het Young Leaders Program. Ik ben heel creatief en vindt het superleuk om leuke shows te bedenken, bijvoorbeeld voor de Nieuwjaarsshow, de Open dag en het Ponycircus. Mijn favoriet is Wacker, maar eigenlijk vind ik alle uitdagende pony’s wel leuk!

Ik heet Rosalie van Pol en ik help elke vrijdagmiddag op stal. Mijn beste vriend is Sammy, maar inmiddels ben ik ook dikke maatjes met Maerijn. Ik hou van dressuur, maar ook van Natural Horsemanship en vrijheidsdressuur. Net als Emily ben ik een ‘Young Leader’ en ik vind het heel leuk om iedereen te helpen met de pony’s. Als je zin hebt, mag je mij op vrijdagavond ook helpen met het voeren van de pony’s.

Nova werkt een aantal dagen in de week op de manege. Naast het werk op stal en het verzorgen van de pony’s helpt ze jullie graag bij het opzadelen en poetsen. 

Equito is een erkend leerbedrijf. Regelmatig lopen er leerlingen van verschillende paardenopleidingen stage op de manege, om meer te leren over het manegevak en het houden en trainen van paarden en pony’s.

Naast de vaste medewerkers zijn er een aantal invalinstructeurs, zoals Sanne Roël. Zestien jaar geleden begon ik op Equito en werd helemaal verliefd op Balou. Die liefde is nooit overgegaan, al ben ik nu te groot om op haar te rijden. Inmiddels rijd ik veel verschillende paarden, ben ik gek op springen en crossen en heb ik de FNRS-opleiding manege-instructeur gedaan. Daarnaast heb ik sociale pedagogie gestudeerd en werk ik bij de Gemeente Amstelveen. Ik help regelmatig op de manege, want het is hier altijd heel gezelig! 

naar boven ^

Maaike en Axel

Maaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze stellen zich hieronder aan jullie voor:

Hoi, ik ben Maaike van Rijn. Samen met Axel ben ik Ponymanege Equito begonnen. Als kind al wilde ik alles leren over paarden en pony’s. Ik was ‘hulptroep’ op manege Ambri, op dezelfde plek waar nu Equito zit! Samen met mijn vriendinnen maakte ik toen al plannen voor de leukste manege van Nederland. Sommige van die plannen zie je nu terug op Equito: kijk maar eens naar de zadelkrukken in de kantine! Mijn belangrijkste leermeester was Bento: een kleine haflinger die eigenwijzer was dan Ukkie en net zo lief als Sammy. Ik probeer van Equito de allerleukste manege te maken, waar ruiters en pony’s samen veel plezier hebben. Je krijgt hier een goede ruiteropleiding, maar daarnaast kun je ook van alles doen met en leren over de pony’s!

Maaike heeft het instructeursdiploma wedstrijdsport van de KNHS gehaald (ORUN niveau 4). Daarnaast is ze Centered Riding Instructeur (level2) en is ze Freestyle-instructeur. Ze volgde de specialisatie voor voltige-instructeur en ‘aangepast paardrijden’ (voor mensen met een beperking) en ‘motorisch leren’, is Young Leaders coach en heeft haar BHV-bevoegdheid. Ze probeert steeds nieuwe kennis op te doen en deze te verwerken in de manegelessen. Hoewel haar hart bij de eventingsport ligt, rijdt ze met haar eigen paarden tegenwoordig op hoger niveau dressuur. Maaike zit in de ledenraad van de FNRS (branche-organisatie voor maneges). Net als Axel is Maaike afgestudeerd als bioloog. Ze heeft zich daarbij gespecialiseerd in o.a. ethologie (gedragsleer) en didactiek. Ook heeft ze paardenboeken vertaald en als journalist voor diverse paardentijdschriften gewerkt.

Ik ben Axel Groenveld. Samen met Maaike run ik nu al heel wat jaartjes de manege. Als jongen vond ik het altijd al geweldig om te helpen met de verzorging van de dieren van de kinderboerderij. Ik reed ook paard, maar uiteindelijk vond ik wilde dieren als reptielen, amfibieën en vogels toch interessanter en werd ik bioloog. Toen ik Maaike leerde kennen, heb ik het paardrijden weer fanatiek opgepakt. Al snel had ik mijn eerste paard Mönes, een stoere zwartbles Gelder, waarmee ik veel avonturen beleefd heb. Met Dirk doe ik nu ook van alles: springen, crossen, soms een dressuurwedstrijd, maar vooral ook lekker buitenrijden! Op de manege ben ik manusje-van-alles: ik onderhoud het terrein en de gebouwen, verzorg de paarden, doe de administratie en geef les.

Axel is ORUN gediplomeerd instructeur, BHV-er, parcoursbouwer en springjury. Als bioloog heeft hij jarenlang de landelijke coördinatie gedaan van het Meetnet Reptielen en daarbij veel vrijwilligers aangestuurd en voorlichting gegeven. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in gedragsleer (ethologie) en wetenschapsjournalistiek. Van zijn vader kreeg hij een perfecte opleiding tot klusjesman!

naar boven ^

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 13.30 tot 21.00 uur
Zaterdag: 8.00 tot 16.00 uur
Daarbuiten op afspraak 

naar boven ^

Contact

Ponymanege Equito ligt aan de Kalfjeslaan bij de Amstel, aan de rand van recreatiegebied de Middelpolder (zie het routekaartje onderaan de pagina). Let op: veel navigatiesystemen sturen u naar de verkeerde kant van de Kalfjeslaan. U moet bij de Amsteldijk zijn en niet bij het Amsterdams Bos!

Ponymanege Equito V.O.F.
Kalfjeslaan 49 a
1183 TA AMSTELVEEN
tel: 020 – 345 99 57

info@equito.nl
kvk nr. 34183695
RABO-banknr: NL38 RABO 0325 5585 31

BTW-nr.: NL 8138.43.029 B01

Onze openingstijden zijn:
ma t/m vrijdag 13.30 – 21:00 uur
za 8 – 16:00 uur

Daarbuiten op afspraak

naar boven ^

Hulptroepen

Even voorstellen: de hulptroepen

Dit zijn alle jongens en meiden op Equito die het leuk vinden om te helpen op de manege. Het zijn er veel meer dan je op deze foto ziet. We kunnen ze hier dus helaas niet allemaal aan jullie voorstellen. Ze zijn altijd druk met het verzorgen van de pony’s en soms helpen ze ook bij de lessen.

Je kunt ze altijd om hulp vragen. Lijkt het je leuk om ook op de manege te helpen? Dat mag altijd! Hulptroep zijn is nuttig en leerzaam, maar vooral ook heel erg leuk en gezellig!

Op Equito kan je ook meedoen met het Young Leaders Program van de KNHS: Samen met andere ponyfans leer je heel veel over de pony’s en help je mee in de manege. Ongemerkt leer je zo allerlei vaardigheden als samenwerken, communiceren, organiseren, zorgen voor dieren en voor elkaar, verantwoordelijkheid nemen en nog veel meer. Interesse? Vraag info bij Maaike, Josien, Meike of Naomi!

naar boven ^

Privacy Policy

Ponymanege Equito hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Ponymanege Equito houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
 • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
 • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
 • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
 • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
 • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.
 • Als Ponymanege Equito zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Ponymanege Equito verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

 • Administratieve doeleinde;
 • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
 • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.
 • Grondslag voor deze persoonsgegevens is:
 • De overeengekomen opdracht;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Ponymanege Equito de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voornaam;

Tussenvoegsel;

Achternaam;

Geboortedatum;

Adresgegevens;

(Zakelijk) Telefoonnummer;

(Zakelijk) E-mailadres;

Bankgegevens;

Geslacht.

Uw persoonsgegevens worden door Ponymanege Equito opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

Verwerking van persoonsgegevens t.b.v. Nieuwsbrief

Persoonsgegevens van Nieuwsbrief abonnees worden door Ponymanege Equito verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

De Lesovereenkomst;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Ponymanege Equito de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voornaam;

Tussenvoegsel;

Achternaam;

Adresgegevens;

E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Ponymanege Equito opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de periode dat men aangemeld is.

Verwerking van persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde

Persoonsgegevens van prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde worden door Ponymanege Equito verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje en/of via koppeling op LinkedIn;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Ponymanege Equito de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voornaam;

Tussenvoegsel;

Achternaam;

Adresgegevens;

Telefoonnummer;

E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Ponymanege Equito opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de periode dat men gezien wordt als een prospect, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerde.

Verwerking van persoonsgegevens van Medewerkers

Persoonsgegevens van Medewerkers worden door Ponymanege Equito verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Uitvoering geven aan de arbeidsovereenkomst.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

De arbeidsovereenkomst.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Ponymanege Equito de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voornaam;

Tussenvoegsel;

Achternaam;

Telefoonnummer;

E-mailadres;

Geboortedatum;

Adresgegevens;

Salarisgegevens;

Kopie ID;

BSN-nummer;

Bankgegevens.

Uw persoonsgegevens worden door Ponymanege Equito opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de periode dat men een contract heeft en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

Het verzorgen van de (financiële) administratie;

Uw lidmaatschap bij de sportbond (KNHS) en de brancheorganisatie voor hippische ondernemers (FNRS)

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Ponymanege Equito bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

 • Alle personen die namens Ponymanege Equito van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
 • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
 • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
 • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
 • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
 • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Ponymanege Equito
Kalfjeslaan 49
1183 TA Amstelveen
020-3459957
info@equito.nl

naar boven ^

Young Leaders Ponyclub

Ruiters die écht alles van paarden en pony’s willen weten, kunnen meedoen met het KNHS-young leaders Program op ponymanege Equito. Door samen voor de pony’s te zorgen, ontwikkel je ongemerkt vaardigheden als samenwerken, doorzettingsvermogen, communiceren en verantwoordelijkheid dragen. Daar heb je ook buiten de manege veel voordeel van. Maar ondertussen heb je vooral gewoon heel veel plezier met jouw vrienden en met de pony’s!

Het Young leaders program kent 4 niveau’s. De indeling hiervan gebeurt op basis van leeftijd en ervaring. Op ieder niveau hou jij je bezig met verschillende onderwerpen. Als je over een onderwerp genoeg kennis en ervaring hebt opgedaan verdien je een badge in jouw Young Leaderspaspoort. Na het behalen van minimaal acht van de tien badges kan je doorstromen naar het volgende niveau. Hieronder een overzicht van de onderwerpen per niveau. Elk volgend niveau is dus een verdieping van jouw kennis en kunde en vraagt meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.


Young leaders lessen
De bijeenkomsten zijn elke week op woensdag en zaterdag . Dan staan onze coaches voor je klaar om met je aan de gang te gaan. Je mag zelf weten of je alleen op woensdag of zaterdag wil komen of op beide dagen. Daarnaast ben je ook op andere dagen van harte welkom om te komen helpen op de manege. 

Niveau 1
Je gaat lekker met de pony’s en op stal aan de gang: Je gaat poetsen en toiletteren, doet ‘grondwerk’ met een pony, helpt voeren en tuig schoonmaken, opstrooien en nog veel meer. Je leert spelenderwijs over het gedrag van de pony’s en leert goed voor ze zorgen. Ook leer je hoe je andere ruiters op stal helpt en hoe je kan assisteren bij de beginnersles.

Niveau 2
Niveau 2 sluit direct aan op niveau 1, je leert nu meer achtergrondkennis en extra vaardigheden, zoals ponymassage, longeren, zelfstandig voeren, ponygezondheidscheck, ruiterfitness en nog veel meer. We hopen dat je daarnaast ook regelmatig op de manege kan komen helpen. We zullen je nu soms vragen om te helpen bij activiteiten en wedstrijden e.d. Soms doen we een speciaal project, zoals een show maken voor de Open dag of ponyfilmpjes maken.

Niveau 3
Op dit niveau heb je al veel ponykennis en -kunde opgedaan. Je gaat nu meer zelfstandig aan de slag met en rond de pony’s en in de stal. In overleg met jouw coach verdiep je je in verschillende onderwerpen, zoals zadel passen, trainingsplan maken, pony-EHBO, lesplan maken etc. Daarnaast help je mee met het bedenken en organiseren van activiteiten, zoals shows voor de Open dag, ponykampdagen, Young Leaders lessen voor niveau 1 & 2, hulptroepenweekend en cursussen. Ook kan je nu een paar keer per jaar meehelpen op bijzondere evenementen. Afgelopen jaren waren onze Young leaders betrokken bij o.a. Jumping Amsterdam, S.G.W. Amsterdamse Bos en het Noordhollands Kampioenschap in Hoofddorp. De deelnemers en coaches bekijken samen over welke onderwerpen workshops georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een cursus paardenmassage, bandageren, paarden-beoordelen ‘loswerken’ en longeren met dubbele lijnen. Deelnemers houden hun vorderingen zelf bij met hun persoonlijke Young Leaders Map. Ook bestaat er de mogelijkheid om elders ervaring op te doen. Zo is één van onze young leaders op zomestage geweest bij de Dressuurstal van Baalen, van de olympische amazones Coby en Marlies van Baalen. Ook mag je een keertje mee als ‘groom’ als Maaike met Vjesta op wedstrijd gaat

Niveau 4
Dit is een individueel traject voor ruiters die zich nog meer willen verdiepen in en inzetten voor de paardensport op Equito en daarbuiten. In overleg met hun coach zetten de deelnemers zelf een traject uit. Hierbij kan je denken aan een trainingsplan maken (en uitvoeren) voor een manegepony, deelname aan de wedstrijdcommissie, (helpen) ontwikkelen van een cursus voor onze ruiters, coachen van young Leaders, activiteiten, organiseren en deelname aan een ruiterforum van de KNHS. Deelnemers vullen hun Young Leaders map aan met hun eigen portfolio. Zo kan je ook voor werk en opleidingen buiten de paardensport aantonen over welke competenties je beschikt dankzij jouw inzet voor de paardensport!

naar boven ^