FNRS-wedstrijd en zitcompetitieselectie

Op zondag 16 juli organiseren we een dressuurwedstrijd, waarbij we ook onze ruiters selecteren voor de landelijke KNHS-zitcompetie voor manegeruiters.

Als je ‘minst-gevorderd’ of hoger bent, kan je meedoen aan de wedstrijd. Hierbij geldt de volgende inschrijfprocedure. Neem een envelop en doe hierin:

–          Jouw geldige ruiterpaspoort (blauwe boekje)

–          € 17,50 inschrijfgeld

–          Een briefje met jouw naam en jouw drie voorkeurspony’s voor de wedstrijd.

Doe deze envelop in de brievenbus op de manege tegenover de zadelkamer. Let op: je kan inschrijven voor deze wedstrijd t/m zaterdag 1 juli! In de week vóór de wedstrijd verschijnt de startlijst op onze website. Als er meer inschrijvingen zijn dan startplaatsen, zal er worden geloot wie er aan deze wedstrijd deel kunnen nemen. Meer info over het rijden van dressuurwedstrijden staat op onze website onder het kopje “ponyweetjes”. En uiteraard kan je ook altijd bij jouw instructeur terecht voor vragen!

Zitcompetitie

Tijdens de ‘gewone’ dressuurproef, let de jury extra op de cijfers voor houding en zit. De twaalf ‘best zittende’ ruiters van Equito verdeeld over vier categorieën, mogen namelijk deelnemen aan de regiofinale bij Manege de Eenhoorn in Blokker op zondag 8 oktober. En wie weet, komen ze vandaar uit in de landelijke finales terecht. Dus zou je graag de beste manegeruiter van Nederland willen worden? Doe dan mee en vermeldt bij jouw inschrijving voor de dressuurwedstrijd dat je ook meedoet voor de Zitcompetitie! De KNHS hanteert hiervoor de volgende deelnemers-categorieën:

Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, in het bezit van het F4 diploma

Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma

Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, in het bezit van het F8 diploma

Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus De peildatum voor leeftijd en niveau is 1 april 2023. Kijk voor meer info over de Zitcompetitie op https://www.knhs.nl/top-sport/knhs-competities/harrys-horse-zitcompetitie-2023/ of vraag het aan jouw instructeur.