Young Leaders Program

YLP is voor iedereen die het leuk vindt om meer te leren en samen bezig te zijn met en rond de pony’s. Het YLP is gebaseerd op het landelijke programma van de paardensportbond KNHS, waarbij we op Equito vaak met projecten werken: de Manegeponykeuring, Ukkie’s verkiezing tot Golden Oldie, dressuurcursus met bezoek aan een topdressuuramazone, grondwerklessen met demo op de Open Dag etc. Samen met elkaar en met de pony’s plezier hebben staat hierbij voorop. Het YLP bestaat uit 3 groepen:

Groep 1 komt bij elkaar op woensdagmiddag van 16:00 tot 17:30 uur. Dit zijn de YLP-ers t/m 12 jaar, die ook het project over Golden Oldie Ukkie gemaakt hebben.

Groep 2 komt bij elkaar op zaterdag van 15:00 tot 16:30 uur. Dit zijn middelbare scholieren, die zich echt willen verdiepen in paarden en pony’s. Ze hebben afgelopen voorjaar o.a. een project gedaan over paardengedrag met daarbij grondwerk (en een show op de Open Dag) en de dressuurcursus gevolgd.

Groep 3 komt bijeen op zaterdag van 16:30 tot 18:00 uur. Dit zijn de ervaren YLP-ers. Zij helpen met projecten om bijvoorbeeld de pony’s nieuwe dingen aan te leren of nieuwe pony’s op te leiden. Sommigen zijn zelfs in opleiding voor instructeur. Deze groep heeft o.a. crosshindernissen en de cross-show gemaakt voor de Open dag. In groep 3 kan je alleen deelnemen als je veel ervaringen hebt opgedaan in groep 2 en bij de gevorderden rijdt. Het YLP-seizoen loopt van oktober t/m juni en deelname kost € 130,- per kwartaal. Heb je interesse? Neem even contact op met Naomi, Iris, Meike, Maud of Maaike.