Bewoners

Maaike

Maaike moest tot haar negende wachten voor ze mocht gaan paardrijden. Sindsdien is ze bijna elke dag tussen de paarden te vinden. Eerst als manegemeisje bij manege Ambri, die op dezelfde plek zat als waar nu Equito zit. Haar belangrijkste instructeur daar was Bento, een Haflinger die in de les in elke hoek stilstond en nog eigenwijzer was dan Ukkie. Daarna kwam haar eerste eigen paard, Greetje, waar mee het echte paardrijden begon, dressuur, springen, maar vooral ook samengesteld rijden.

Tegenwoordig rijdt ze vooral dressuurwedstrijden met haar paard Equito’s Vjesta en haar haflinger Equito’s Newfire (Flip). Maaike heeft het hoogste diploma van de ORUN-instructeursopleiding op zak. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in de technieken van Centered Riding. Ze volgde de specialisatie voor voltige-instructeur en ‘aangepast paardrijden’ (voor mensen met een beperking) en heeft haar BHV-bevoegdheid. Ze probeert steeds nieuwe kennis op te doen en deze te verwerken in de manegelessen. Zo volgde ze onlangs de behaalde ze onlangs haar diploma instructeur Freestyle bij Emiel Voest!

Haar doel is om van Equito een leuke, gezellige manege te maken waar iedereen niet alleen kan leren om goed te rijden, maar ook leert hoe je met pony’s om moet gaan en welke verzorging ze nodig hebben.

« terug naar bewoners