Carrouselcursus

Een carrousel bestaat uit een groep van 8 of 12 ruiters, die samen met hun paarden een prachtige show neerzet, op muziek en verkleed. Lijkt het jou leuk om mee te doen? En samen met anderen veel plezier te hebben? Meld je aan! De groep traint elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in de periode van 31 maart t/m 26 mei met een spectaculaire uitvoering tijdens de Open Dag op zondag 28 mei! De cursus wordt gegeven door Marieke en Myrthe, deelname kost € 200,- let op: Omdat carrousel een echte teamsport is, verwachten we dat je minimaal 8 van de 10 lessen aanwezig bent en meedoet aan de ‘generale repetitie’ op vrijdag 26 mei en de show op zondag 28 mei. Rijd je minimaal halfgevorderd en heb je er zin in? Wij willen je heel graag in ons team!

naar boven ^

Jesse Drent

Op dinsdag 25 april komt Jesse Drent naar Equito!
Jesse is ongekend populair op internet en geeft shows op vele grote evenementen. Maar nu kun jij zelf les krijgen van Jesse in bitloos rijden of vrijheidsdressuur tijdens zijn workshop op Equito! Meld je op tijd aan, want vol=vol en vermeld dan ook of je een les vrijheidsdressuur of bitloos rijden van Jesse wilt. Een les van Jesse kost € 50,-.
Kijken naar de workshop kan ook! In het kader van ons 20 jarig bestaan is dit gratis voor alle ruiters van Equito, dus een unieke kans om Jesse van dichtbij aan het werk te zien! Weet je niet precies wie Jesse is? Kijk maar eens op: https://www.youtube.com/watch?v=Xb6VhE0JxUE&t=122s
En oh ja, ook onze prachtige bitloze hoofdstellen komen van Jesse!

naar boven ^

Activiteiten meivakantie

Woensdag 24 april: Teamchallenge
Maak een team van vier ruiters en doe mee! Als team testen jullie je ruiter-skills met dressuur, springen, behendigheid en horsemanship. Plezier staat voorop! We starten om 9:30 uur en eindigen rond 15:30 uur. Deelname kost € 25,- per persoon en is mogelijk vanaf half-gevorderd niveau. Heb je niet direct een heel team, maar wil je wel graag meedoen? Overleg even met Maaike of Iris.

Dinsdag 25 april: Workshop Jesse Drent! Zie elders in deze nieuwsbrief.

Woensdag 26 april: Voltige-ochtend
Vind je voltige leuk? Doe dan mee! We beginnen om 9:00 uur. Om 11:30 laat je jouw kunsten zien in een leuke voltige-show. Deelname kost € 30,-, dit is inclusief drinken en lekkers.

Donderdag 27 april: Koningsdag, de manege is gesloten.

Vrijdag 28 april: Oefendag Open Dag.
Iedereen die al een concreet idee voor een show voor de Open Dag heeft, kan vandaag de show verder uitwerken en in overleg met ons oefenen. Hier zijn geen kosten aan verbonden, wel vooraf aanmelden per e-mail, bij Maaike of bij jouw instructeur.

Meivakantie 1 t/m 5 mei: Verzorgponyweek (vanaf half gevorderd niveau)
Tijdens deze week krijg je een vaste verzorgpony, waar je elke dag tussen 12:00 en 15:00 uur een uur op mag ‘vrij-rijden’. Uiteraard zorg je deze week goed voor jouw pony: poetsen, stal uitmesten, tuig schoonmaken, grondwerk doen, grazen met de pony, ponymassage, etc. Tussendoor kan je meedoen met workshops die wij organiseren (bijvoorbeeld invlechten, bandageren, longeren, pony-EHBO), maar dat hoeft dus niet. De deelnemers zijn elke dag welkom vanaf 8:00 uur tot (uiterlijk) onze sluitingstijd. De uren waarop je kan rijden staan vast, de rest is meer vrijblijvend. Deelnemen aan de verzorgponyweek kost € 200,- . Meld je snel aan, want elke pony kan maar door één ruiter gekozen worden!.

28 mei 2023: Equito bestaat 25 jaar! Feest tijdens onze Open Dag!
Het thema is: Equito voor altijd! We blikken terug naar showthema’s uit het verleden en nemen een kijkje in de toekomt. Overdag met een echte ponymuscial met shows, spelletjes en de sponsorloterij. In de avond is er een BBQ met muziek en gezelligheid (voor ruiters, oud-ruiters en ouders). Om deze dag tot een groot succes te maken zijn we op zoek naar:
Shows: ruiters die graag een leuke show maken voor de Open dag! Heb je een leuk idee? Denk bijvoorbeeld aan een politieponyshow, vrijheidsdressuur, pas-de-deux, springshow, voltigeshow, leading rein etc. Aarzel niet, maar leg je ideeën voor aan Myrthe, Meike, Iris, Naomi, Maaike of één van de stalmedewerkers. Ook als je geen eigen idee hebt, maar wel graag meedoet, kan je dit bij ons aangeven. Dan kunnen wij jou misschien aan een leuk showteam koppelen.
Spelletjesteams: op de open dag strijden twee teams in allerlei ponyspelen om de wisselbokaal. Elk team bestaat uit ruiters van elk lesniveau, die samen de opdrachten uitvoeren. Vind jij ponyspelletjes helemaal geweldig en maak je graag onderdeel uit van een team? Geef je snel op. Let op: je moet hiervoor op 28 mei de hele dag beschikbaar zijn! Er zijn geen kosten aan verbonden.
Sponsoren: Elk jaar zamelen we geld in via onze sponsorloterij: Mensen kopen op de open dag een strikje met lootje om één van de twee spelletjesteams te sponsoren. Wint jouw team, dan maak je kans op leuke prijzen. De opbrengst van de lootjes willen we dit jaar besteden aan een mooie dressuurspiegel voor langs de achterbak. Zo kunnen ruiters direct zien hoe ze rijden en hoe hun pony loopt en dus de beste, snelle feedback krijgen. Voor deze sponsorloterij zijn we op zoek naar mensen die leuke prijzen beschikbaar willen stellen (hebbedingen als boeken, gebruiksvoorwerpen, speelgoed etc.). Denk je iets te kunnen bijdragen in ruil voor naamsbekendheid? Neem even contact met ons op.

naar boven ^

Allround Ponykamp zomervakantie

Beleef mooie ponyavonturen op de manege! Kom lekker ponyrijden, springen, freestylen, een buitenrit maken, pony’s verzorgen, ponyspelletjes doen, voltigeren en nog veel meer! Op vrijdag sluiten we het kamp af met een prachtige ponycircusshow! Iedereen die op Equito rijdt kan meedoen. Zo’n heerlijke vakantieweek tussen de pony’s is dagelijks van 9:00 tot 15:30 uur en kost € 300,-. We organiseren twee kampen tijdens de zomervakantie:

  • Van 24 t/m 28 juli (week 30, 1e week zomervakantie)
  • Van 28 augustus t/m 1 september (week 35, 6e week zomervakantie).

Let op: het zomerponykamp is erg populair en snel vol. We willen iedereen een eerlijke kans geven om zich hiervoor in te schrijven. Inschrijven kan daarom uitsluitend telefonisch op dinsdagavond 7 maart vanaf 19:30 uur. Mochten er daarna nog plekken beschikbaar zijn, dan kan er vanaf woensdag 8 maart ook per email worden aangemeld.

naar boven ^

Nieuwsbrief (nr.124)

nieuwsbrief februari-maart 2023 (nr. 124)

Het voorjaar komt eraan, tijd om leuke plannen te maken! In maart-april besteden we extra aandacht aan het buitenrijden: welke kennis en kunde heb je nodig om straks fijn en veilig een buitenrit te kunnen maken? We hebben allerlei leuke activiteiten in de vakanties en natuurlijk het feest van ons 20 jarig bestaan! Kijk snel wat je leuk vindt en doe mee!

naar boven ^

Activiteitenkalender (maart t/m september)

Hieronder vind je alle activiteiten op een rijtje. Heb je zelf een leuk idee? Laat het ons weten!

Kijk voor het laatste nieuws op www.equito.nl, volg ons op Facebook (Ponymanege Equito) en Instagram (@ponymanege.equito) en abonneer op ons YouTube-kanaal (EquitoTV).

ActiviteitDataVoor wieKosten
Buitenrijdmaand13 maart t/m 8 aprilAlle ruiters van Equiton.v.t.
CarrouselcursusVrij 31-3 t/m 26-5 + 28-5Vanaf HG€ 200,-
Springproeven7 april (Goede vrijdag)Vanaf MG€ 20,-
2e paasdag
(manege dicht)
10 april  
Dressuurwedstrijd16 aprilVanaf MG€ 17,50
Teamchallenge24 april € 25,-
Workshop Jesse Drent25 aprilAlle ruiters van Equito€ 50,-
Voltigeochtend26 aprilAlle ruiter van Equito€ 30,-
ActiviteitDataVoor wieKosten
Koningsdag (manege dicht)27 april  
Oefendag Open Dag28 aprilZie nieuwsbrief 
Verzorgponyweek1 t/m 5 meiVanaf HG€ 200,-
Ponyvriendjesweek1 t/m 5 meiWachtlijsters€ 180,-
Open Dag!28 meiIedereenn.v.t.
Zomerponykamp
week 1
24 t/m 28 juli
(wk 30)
Alle ruiters van Equito€ 300,-
Zomerponykamp
week 2
28 aug. t/m 1 sept.
(wk 35)
Alle ruiters van Equito€ 300,-

naar boven ^

Springwedstrijd 7 april (goede vrijdag)

In de ochtend kunnen minstgevorderde ruiters deelnemen aan het Bixie & friends springvaardigheidsparcours. Je wordt om 10:00 uur op de manege verwacht om jouw pony mooi te maken. Om 11:00 uur ga je het parcours verkennen en aansluitend beginnen we met het springen.

In de middag, vanaf 13:00 uur gaan we van start met de springwedstrijd voor (half)gevorderde ruiters. We beginnen me het gezamenlijke parcours verkennen. Afhankelijk van jouw ervaring en eerder behaalde springpunten kan je meedoen met S30, S40, S50 en S60. Inschrijven kan per email. Vermeld hierbij jouw drie voorkeurspony’s en jouw eerder behaalde springpunten. Deelname kost € 20,-.

naar boven ^

Bedankt

In de vorige nieuwsbrief stond een oproep om mee te denken over te toekomst van Equito. Veel ruiters en ouders hebben meegedaan aan het focusgroep-onderzoek van Myrthe en dat heeft leuke inzichten en goede tips opgeleverd. Heel veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. We gaan ermee aan de slag!

naar boven ^