Maaike en Axel

Maaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze stellen zich hieronder aan jullie voor:

Hoi, ik ben Maaike. Samen met Axel ben ik Ponymanege Equito gestart. Als kind al wilde ik alles leren over paarden en pony’s. Ik was ‘hulptroep’ op manege Ambri, op dezelfde plek waar nu Equito zit! Samen met mijn vriendinnen maakte ik toen al plannen voor de leukste manege van Nederland. Sommige van die plannen zie je nu terug op Equito: kijk maar eens naar de zadelkrukken in de kantine! Mijn belangrijkste leermeester was Bento: een kleine haflinger die eigenwijzer was dan Ukkie en net zo lief als Sammy. Ik probeer van Equito de allerleukste manege te maken, waar ruiters en pony’s samen veel plezier hebben. Je krijgt hier een goede opleiding als ruiter en als ‘paardenmens’!

Ondertussen blijf ik mezelf en ons team ontwikkelen. Zo ben ik Instructeur wedstrijdsport niveau 4, centered riding instructeur, Freestyle instructeur bij de Voest Academy, en probeer ik via Dressage Naturally en allerlei inspirerende mensen uit de paardensport de lessen op Equito steeds leuker, paardvriendelijker en leerzamer te maken. En zelf rijd ik natuurlijk ook nog steeds met Wento en Lytske. Ook hen geef ik een hele brede opleiding met o.a. grondwerk, crossen, behendigheid, vrijheidsdressuur en springen. In de dressuur start ik ook wedstrijden. Wento en ik zijn inmiddels Z-dressuur en dromen ervan om nog verder te komen!

Hoi, Ik ben Axel. Als jongetje van tien werkte ik als vrijwilliger op de kinderboerderij in Zaandam en reed ik al paard bij manege ‘t Veldt. Maar als enige jongen tussen een groep meiden had ik het soms zwaar te verduren. Helemaal als ik weer eens van mijn lievelingspony Diraya viel.  Maar toch droomde ik toen al van een “eigen boerderij”.

Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik een tijdje gestopt met rijden. Maar toen ik tijdens mijn biologiestudie in Amsterdam verkering kreeg met Maaike ging ik weer paardrijden. Al snel kwam er een eigen paard.  En enkele jaren later zelfs een “eigen manege”, namelijk Equito.

Dirk is nu mijn eigen paard, waarmee ik M2 dressuur rijd en graag spring, cross en buiten rijd. Ik heb mijn ORUN-instructeursdiploma gehaald en geef dus regelmatig les op Equito. Daarnaast ben ik opperstalmeester, klusjesman, telefonist, BHV-er, parcoursbouwer en hoefsmid tegelijk. Kortom, heb je vragen, opmerkingen of klachten? Vraag het aan Axel!