Medewerkers

Gelukkig hoeven Maaike en Axel niet alles alleen te doen. Dit zijn de medewerkers van Equito: 

Kuni_op_Dirk

Hallo allemaal, mijn naam is Kuni van der Werf. Vanaf mijn tiende rijd ik pony bij Equito. Ik was al snel iedere dag op Equito te vinden als hulptroep. Ik heb veel verschillende bijrijpaarden gehad zoals Dirk en Tienès. Nu rijd ik veel op Wacker. Ik rij hem ik sinds hij 3,5 jaar oud is, we zijn een super leuk duo samen en met hem rijd ik ook wel wedstrijden! Verder heb ik ervaring met voltige, dressuur, springen, SGW, western en buitenritten. Mijn passie is het lesgeven aan kinderen, ik vind het super leuk om met de kinderen en pony’s aan de slag te gaan, zodat de ruiters verder komen. Houding en zit vind ik heel belangrijk tijdens het rijden. Op verzoek geef ik ook privéles op Equito. Tot snel op de manege, groetjes Kuni.

Kuni heeft in Deurne de opleiding tot allround sportinstructeur gevolgd en kan mensen begeleiden tot op Z-niveau. Ook is ze BHV-er en instructeur Fit&Veilig en behaalde ze de applicatie westerninstructeur. Doordat Kuni hier al ruim tien jaar dagelijks komt, kent ze alle pony’s van Equito heel goed. Kuni liep stage bij de beroemde Dressuurstal van Baalen en bij top-eventingruiter Jan van Beek. Toch vindt ze het lesgeven aan kinderen en pony’s het leukste wat er is!

Hoi allemaal! Ik ben Myrthe de Wit. Ik ben instructrice en geef les op vrijdag. Soms val ik ook in op andere dagen. Ik kom al op Equito sinds de manege begon. Eerst kwam ik, net als jullie, om te rijden, de pony’s te poetsen en om allerlei andere klusjes te doen. En nu geef ik hier les en dat vind ik ontzettend leuk om te doen! Mijn lievelingspony’s zijn Annico, Natascha en Nick. Natascha was de eerste manegepony van Equito en is nu mijn eigen pony. Ze is al best wel oud (36 jaar!), dus rijden we niet meer op haar. Maar wandelen en poetsen vindt ze ook heel erg leuk! Je ziet haar bij mij op de foto staan. Nick is het paard van mij en mijn moeder. Met hem rij ik ook dressuurwedstrijden. Maar hij houdt ook heel erg van springen, buitenrijden en knuffelen! Ik hoop dat jullie net zo veel zin in de lessen hebben als ik! Tot snel op de manege, groetjes Myrthe!

Myrthe rijdt inmiddels met Nick Z-dressuur (dat is veel hoger dan F15!). Ze heeft de opleiding FNRS-manege-instructeur succesvol afgerond. Ze heeft samen met Maaike de cursus Ponyvriendjes samengesteld. Ook heeft ze heel veel shows en optredens op onze Open dagen bedacht en uitgevoerd. Naast haar werk bij Equito studeert Myrthe culturele antropologie aan de UvA.

Hallo, ik ben Naomi Heidinga. Ik werk op Equito als instructeur en stalmedewerker. Toen ik elf was begon ik met paardrijden, niet bij Equito, maar aan de andere kant van Nederland. Elk vrij moment waren mijn tweelingzus en ik daar te vinden. Na mijn studie kwam ik op Equito terecht, eerst als  vrijwilliger, nu als medewerker op woensdag. Naast mijn werk als freelance journalist en fotograaf vind ik een dag tussen de pony’s en kinderen echt heerlijk. Sammy is mijn lievelingspony, maar eigenlijk vind ik alle pony’s leuk. Omdat ze allemaal toch stiekem een beetje anders zijn.

Naomi heeft de opleiding tot allround manege-instructeur gevolgd. Ook is ze afgestudeerd als sociaal psycholoog. Naast haar baan bij de manege, heeft ze haar eigen bureau “Naomi tekst en fotografie”, waarbij ze teksten schrijft en foto’s maakt voor verschillende opdrachtgevers. Ze maakt ook vaak foto’s van onze pony’s. Die kun je bijvoorbeeld vinden op de website!

Hoi, ik ben Anou Geleijnse. Ik rij en voltigeer al jaren op Equito. Mijn grote favorieten om te rijden zijn Epke en Tienès. Naast paardrijden doe ik ook graag voltige en geef ik voltigeles. Voltige is een soort turnen op het paard, waarbij kracht, lenigheid en samenwerking centraal staat. Ik heb de opleiding voltige-instructeur bij de KNHS afgerond. Daarnaast zit ik in de wedstrijdcommissie van Equito en help ik soms op stal als dat nodig is. En dat alles combineer ik met mijn studie Biomedische wetenschappen…. Heb je een vraag over voltige? Of wil je graag meedoen in een van de voltige wedstrijdteams van Equito? Vraag het gerust aan mij!

Hoi allemaal, ik ben Meike Schoones. Ik rij al ruim negen jaar op Equito, en ben  assistent coach bij de Young Leaders. Ik heb voor de zomer mijn (middelbare school) diploma gehaald en op dit moment heb ik een tussenjaar. Ik wil me meer met paarden en paardrijden bezig houden (dat is er vorig jaar niet heel erg van gekomen met al die examens). Daarnaast zit ik net als Anou en Lune in de wedstrijdcommissie. Heb je vragen over het meedoen aan wedstrijden? Aarzel niet en vraag het aan één van ons!

Hoi! Ik ben Marieke van de Loo. Ik werkte bij Equito als instructrice en stalmedewerker, maar inmiddels woon en werk ik in Haarlem als fysiotherapeut. Toch kom ik nog regelmatig op Equito helpen. Zo organiseer ik elk jaar een carrouselcursus en geef ik soms menles met Nozem. Ook val ik wel eens in op de manege. Ik ben gediplomeerd instructeur en BHV-er.

Hoi, Ik ben Iris. Ik ben 25 jaar en werk nu al een tijdje op Equito. Ik ben al mijn hele leven gek op dieren, maar mijn liefde voor paarden begon toen ik 11 was en is niet meer overgegaan. Ik rijd nu al 14 jaar paard en na de opleidingen kinderopvang en paardenhouderij wil ik dan ook graag met paarden en kinderen blijven werken. Ik volg momenteel de instructeursopleiding. Mijn grote liefde is mijn eigen paard Twix. 

iris

Hoi, Ik ben Emily de Bock. Ik werk elke dinsdagmiddag op Equito om te helpen in de stallen. Zelf rij ik op woensdagavond bij de ‘ver-gevorderden’ en ik ben gek op springen. Ik doe ook mee aan het Young Leaders Program. Ik ben heel creatief en vindt het superleuk om leuke shows te bedenken, bijvoorbeeld voor de Nieuwjaarsshow, de Open dag en het Ponycircus. Mijn favoriet is Wacker, maar eigenlijk vind ik alle uitdagende pony’s wel leuk!

Ik heet Rosalie van Pol en ik help elke vrijdagmiddag op stal. Mijn beste vriend is Sammy, maar inmiddels ben ik ook dikke maatjes met Maerijn. Ik hou van dressuur, maar ook van Natural Horsemanship en vrijheidsdressuur. Net als Emily ben ik een ‘Young Leader’ en ik vind het heel leuk om iedereen te helpen met de pony’s. Als je zin hebt, mag je mij op vrijdagavond ook helpen met het voeren van de pony’s.

Nova werkt een aantal dagen in de week op de manege. Naast het werk op stal en het verzorgen van de pony’s helpt ze jullie graag bij het opzadelen en poetsen. 

Equito is een erkend leerbedrijf. Regelmatig lopen er leerlingen van verschillende paardenopleidingen stage op de manege, om meer te leren over het manegevak en het houden en trainen van paarden en pony’s.

Naast de vaste medewerkers zijn er een aantal invalinstructeurs, zoals Sanne Roël. Zestien jaar geleden begon ik op Equito en werd helemaal verliefd op Balou. Die liefde is nooit overgegaan, al ben ik nu te groot om op haar te rijden. Inmiddels rijd ik veel verschillende paarden, ben ik gek op springen en crossen en heb ik de FNRS-opleiding manege-instructeur gedaan. Daarnaast heb ik sociale pedagogie gestudeerd en werk ik bij de Gemeente Amstelveen. Ik help regelmatig op de manege, want het is hier altijd heel gezelig!