Rijden op Equito

Wil je echt alles van paarden en pony’s weten? Kom dan eens kijken bij manege Equito. We hebben lieve pony’s en je rijdt bij ons in kleine groepjes. Zo leer je bij ons goed rijden. Daarnaast leren we je van alles over de omgang met het paard. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Bij Equito bieden we meer dan een uurtje paardrijden in de week. We leiden je op tot paardenmens! Naast de gewone lessen gaat het om grondwerk, ponygedrag, ponyspelletjes, ruiterfitness, springlessen, wedstrijden en buitenritten.

Voor beginnende ruiters organiseren we regelmatig de cursus “Ponyvriendjes”  Onze beginners krijgen les volgens de Bixie & Friends methode. Een nieuwe rijopleiding van de KNHS en FNRS voor ruiters tot en met twaalf jaar. Ook doen we mee aan het Young Leaders Program van de KNHS, waarbij kinderen op speelse manier niet alleen meer leren over pony’s, ponygedrag en de verzorging, maar ook vaardigheden oefenen als samenwerken, presenteren en verantwoordelijkheid nemen.

Ponymanege Equito ligt aan de Kalfjeslaan vlakbij de Amstel en het Amstelpark en aan de rand van recreatiegebied de Middelpolder. Bedrijfsleiders zijn gediplomeerd instructeurs Axel Groenveld en Maaike van Rijn. We zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen en jongeren.

Omdat we graag goed les willen geven, rijd je bij ons in kleine groepen (maximaal 8 ruiters). Onze beginnerslessen zitten momenteel vol, waardoor er helaas een wachtlijst is voor beginners. We geven les aan kinderen vanaf zeven jaar. Vanaf zes jaar kunnen kinderen worden aangemeld voor de wachtlijst. We raden je aan om eerst even een bezoekje te brengen aan de manege, voordat je je kind op de wachtlijst zet. Dan kun je kijken of de manege bij jou en je kind past. Zijn jullie dan nog steeds enthousiast? Stuur dan een mailtje naar info@equito.nl met contactgegevens, naam en geboortedatum kind en eventuele rijervaring.

Dankzij onze overdekte rijhal hebben we wel ruimte voor ruiters met wat meer ervaring. Informeer naar de mogelijkheden of kom een keertje kijken!

Voor het laatste nieuws over Equito klik hier, of kijk op onze facebook-pagina, Instagram of op ons YouTube kanaal.