Rijden op Equito

Wil je echt alles van paarden en pony’s weten? Kom dan eens kijken bij manege Equito. We hebben lieve pony’s en je rijdt bij ons in kleine groepjes. Zo leer je bij ons goed rijden. Daarnaast leren we je van alles over de omgang met het paard. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Bij Equito bieden we meer dan een uurtje paardrijden in de week. We leiden je op tot paardenmens! Naast de gewone lessen gaat het om grondwerk, ponygedrag, ponyspelletjes, ruiterfitness, springlessen, wedstrijden en buitenritten.

Paardrijden op Equito….is meer dan alleen rijden!

Als je paardrijdt, sport je samen met een prachtig dier. Paardrijden is dus geen individuele sport, maar een teamsport en een contactsport met een bijzondere partner, het paard.
Paarden zijn al duizenden jaren met mensen samen. Mens en paard zijn in al die tijd heel goed op elkaar ingespeeld geraakt. Zo kunnen paarden als kuddedieren niet alleen de emoties, energie en intentie van andere paarden inschatten, maar begrijpen ze ook onze emoties, energie en intentie doordat ze onze lichaamstaal kunnen lezen en aanvoelen. Dat maakt het samenwerken met een paard zo bijzonder. Als je goed paardrijdt, lijkt dit op dansen samen met jouw paard: jullie bewegen in harmonie in het ritme van de gang waarin hij loopt. Goed paardrijden geeft plezier voor twee, voor ruiter én paard!

Wederzijds vertrouwen en begrip is essentieel. Maar dit komt niet vanzelf. Daarom biedt Equito je kansen om paardentaal te leren. Zo leer je goed samenwerken met en zorgen voor onze toppony’s!

Vrijheidsdressuur met Ukkie

Als je kiest voor rijden op Equito, krijg je dus een veelzijdige ruiteropleiding. We leren je niet alleen goed rijden, maar ook het omgaan met en begrijpen van de pony’s hoort erbij. Zo krijg je ook lessen in grondwerk en loswerken.
De lessen zijn afwisselend met aandacht voor rijtechniek, ponyspelletjes en diverse thema’s. Bij de lagere groepen doen we soms voltige of ga je met z’n tweeën met een pony aan de slag. Zo leer je samenwerken, plannen maken en leiding geven (en het is heel leuk en gezellig). Ook krijg je vaak een kwartiertje praktische theorie voordat de les begint.
Bij de (half)gevorderden ga je springen en zonder zadel rijden, oefenen voor een dressuurwedstrijd of een show. Carrouselrijden en ponyspelletjes staan ook op het programma. De (ver)gevorderden kunnen zelf meedenken over hun lesdoelen.

Springen met Apart

Door het jaar heen kan je deelnemen aan verdiepingscursussen, zoals de ‘Basiscursus Natural Horsemanship’ en de cursussen ‘Freestyle’ en ‘Rijden met gevoel’ en de springcursus. Voor de echte enthousiastelingen organiseren we wekelijks de Young Leaders Ponyclub op woensdag (t/m 12 jaar) en zaterdag (12+).

De Young Leaders op bezoek bij de Paardenkamp, Soest.

Team Equito doet dus z’n uiterste best om voor jullie leuke lessen te maken. Maar we vragen ook wat van jou:

  • zorg dat je op tijd bent voor je les, dus bij voorkeur een half uur, maar minimaal een kwartier voor aanvang van jouw les.
  • Schenk ook eens positief aandacht aan jouw pony zoals knuffelen, extra borstelen of een ponymassage (en loop dus niet alleen zijn stal in om te zadelen en te rijden).
  • kom eens middagje helpen op stal.
  • Ga actief aan de slag met de tips die je krijgt tijdens de les.
  • Doe mee aan een cursus of kamp. Kijk in de Nieuwsbrief voor het actuele aanbod.
  • Is er iets waar je tegen aan loopt (spannend, moeilijk) of zijn er juist onderwerpen waar je meer van wilt weten of die je wilt oefenen? Bespreek dit dan met jouw instructeur. Samen maken we Equito nog leuker en beter!

Ponyvriendjescursus
Voor beginnende ruiters organiseren we regelmatig de cursus “Ponyvriendjes”  Onze beginners krijgen les volgens de Bixie & Friends methode. Een nieuwe rijopleiding van de KNHS en FNRS voor ruiters tot en met twaalf jaar. Ook doen we mee aan het Young Leaders Program van de KNHS, waarbij kinderen op speelse manier niet alleen meer leren over pony’s, ponygedrag en de verzorging, maar ook vaardigheden oefenen als samenwerken, presenteren en verantwoordelijkheid nemen.

Ponymanege Equito ligt aan de Kalfjeslaan vlakbij de Amstel en het Amstelpark en aan de rand van recreatiegebied de Middelpolder. Bedrijfsleiders zijn gediplomeerd instructeurs Axel Groenveld en Maaike van Rijn. We zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen en jongeren.

Omdat we graag goed les willen geven, rijd je bij ons in kleine groepen (maximaal 8 ruiters). Onze beginnerslessen zitten momenteel vol, waardoor er helaas een wachtlijst is voor beginners. We geven les aan kinderen vanaf zeven jaar. Vanaf zes jaar kunnen kinderen worden aangemeld voor de wachtlijst. We raden je aan om eerst even een bezoekje te brengen aan de manege, voordat je je kind op de wachtlijst zet. Dan kun je kijken of de manege bij jou en je kind past. Zijn jullie dan nog steeds enthousiast? Stuur dan een mailtje naar info@equito.nl met contactgegevens, naam en geboortedatum kind en eventuele rijervaring.

Dankzij onze overdekte rijhal hebben we wel ruimte voor ruiters met wat meer ervaring. Informeer naar de mogelijkheden of kom een keertje kijken!

Voor het laatste nieuws over Equito klik hier, of kijk op onze facebook-pagina, Instagram of op ons YouTube kanaal.